sobota 18. září 2010

Shabby Chic styl

Komfort, krása nedokonalosti a jednoduchost jsou základními myšlenkami stylu Shabby Chic. Jeho zakladatelkou je Angličanka žijící v Malibu, Rachel Ashwell. Když byly mé dcery Mia a Isabella ještě malé, ležela jsem nad jejími knihami a snila o svém obchodě. Fast forward několik let dopředu a sen se mi splnil.

Pokud i Vy si přejete uvést Shabby Chic styl do Vašich domovů, dovolte mi pár rad či nápadů:

1) Kombinujte staré a nové věci. Navštivte bleší trhy a bazary (nejlépe ty ve Francii) a kupte si maličkost nebo kus nábytku. Já jsem si takto přivezla krásný starý a omlácený rám na zrcadlo. Ještě, že můj manžel je tolerantní, protože po nocích jsme hledali u popelnic staré krabice, do kterých jsme ho balili. No a teď nám visí zasklené v předsíni a nedovedeme si bez něj představit náš dům.



2) Nebojte se změnit kusy, které již máte. Já osobně nejsem moc zručná, ale dejte mi plechovku barvy a natřu cokoliv. Vyměňte úchyty a Váš kus nábytku již nikdo nepozná.


3) Obklopte se květinami. Pro mě má největší kouzlo kytice růží, pivoněk nebo hortenzií zabalená v novinách z velkotržnice. Doma si je zastřihnu nakrátko a dám je do džbánku.




4) Využívejte své "poklady" v každodenním životě. Nedělejte ze svého domova muzeum, ale místo, kde všechno čím se obklopujete je nejen krásné, ale i praktické. 


Z našeho obchodu:




1 komentář:

  1. Paní Evo, styl o kterém píšete je mi velmi blízský, jen jsem jej nikdy neuměla pojmenovat...teď už vím o co se vlastně v domečku snažím... :o))jste báječná a Váš ochůdek navštěvuji pokaždé když mám cestu do Prahy, takže už mám od Vás spoustu pokladů....Eliška

    OdpovědětVymazat